Comité van aanbeveling

 

Stedelijk Jeugdkoor Breda prijst zich rijk met een comité van aanbeveling, bestaande uit een aantal professionele musici, bekend in Breda maar zeker ook daar buiten. Mensen die bereid zijn om met ons mee te denken maar vooral ook om het bestaan van Stedelijk Jeugdkoor Breda uit te dragen ('rond te zingen').

Geert van den Dungen

Ad van Unen

Geert van den Dungen is dirigent in Breda en omstreken. Onder ander van Concertkoor Breda,  Bachkoor Brabant en Kamerkoor Cantecleer Breda. Oprichter van oud-Stedelijk Jeugdkoor Breda, dat een nieuw leven is ingeblazen.

 

Ad van Unen is dirigent in Breda en omstreken. Onder andere van gemengd koor Cantabile Breda en Qui Vive uit Delft. Tevens is hij muziekdocent op een middelbare school te Delft.

 

Daan Manneke

Ruben de Grauw

Daan Manneke, organist en componist. Jarenlang was hij dirigent van kamerkoor Cappella Breda en docent aan het Sweelinck Conservatorium.
"De noodzaak voor en goede (uit)werking op een zingend kind, gemeenschap, volk zijn al eeuwenlang bekend. Uit de grond van mijn hart beveel ik het initiatief aan een nieuw stedelijk jeugdkoor op te richten. Nieuw elan, andere intenties, andere invalshoek: het zal alle betrokkenen goed doen en vreugde verschaffen in de breedste zin van het woord. Veel succes gewenst, van harte. Daan Manneke"   

Ruben de Grauw is dirigent in Breda en omstreken, onder andere van Cappella Ex Occasione Breda en bij studentenmuziekvereniging Krashna Musika in Delft.
"Het is enorm belangrijk om kinderen het plezier van het zingen mee te geven. Dit in een zowel sociaal als een zangveilige omgeving. Beide aspecten krijgen bij het Stedelijk Jeugdkoor ruime aandacht en onderscheiden zich daarmee, het is daarom dat ik het Stedelijk Jeugdkoor van harte ondersteun. Hartelijke groeten, Ruben"