Nieuwe dirigent: Lieke Aerts

Na de zomer krijgen wij een nieuwe dirigent in ons midden: Lieke Aerts. Wij zijn hartstikke blij dat zij – nog maar net een paar dagen geleden afgestudeerd – veel zin heeft en enthousiast is om bij Stedelijk Jeugdkoor Breda aan de slag te gaan.

Lieke gaat een van onze zanggroepen leiden, namelijk de zanggroep die op donderdagmiddag om 15:00 uur op de vrije school repeteert.

Fijne zomer!

Afgelopen week waren de laatste repetities voor de zomervakantie. Wat is het schooljaar gek verlopen sinds Corona in ons leven kwam. En wat hadden we graag een spetterend ‘sound of music’ voorjaarsconcert gegeven en onze zangers nog veel meer zangplezier gegund.

Hopelijk kunnen we er in het komende schooljaar weer vol tegen aan! We wensen iedereen een heerlijke en zonnige zomervakantie!

 

Opkrabbelen uit de Coronaperiode

Door Corona heeft uiteraard ook bij Stedelijk Jeugdkoor Breda alles even ‘stil’ gestaan. Helaas geen vrolijk voorjaarsconcert en ook geen ‘gewone’ repetities. Wel is het gelukt om een online variant op de repetities te organiseren. En…afgelopen week is één van onze zanggroepen met een buitenrepetitie begonnen. Hoe heerlijk!

Deze week begint – als het weer het toelaat – een tweede zanggroep met buiten repeteren.

Voelen hoe inspirerend buiten zingen kan zijn? Geniet dan van het volgende filmpje, dat onze dirigent Lotte op Facebook heeft gespot:

Un canto de luz en estos días, todos juntos. A song full of light for these days, together. Egunotan denok batera abesteko argi-kantu bat. #togetherMW #MuseumWeek #GuggenheimBilbaoMW

Geplaatst door Museo Guggenheim Bilbao op Woensdag 13 mei 2020

Voorjaarsconcert op zondag 19 april

Na alle winter-/regenmaanden zijn wij toe aan de lente! Ofwel: Tijd voor een gezellig en vrolijk voorjaarsconcert!

Op zondag 19 april om 11 uur brengt Stedelijk Jeugdkoor Breda iedereen in een zonnige stemming. Met o.a. muziek uit de Sound of Music. Aansluitend drinken we gezellig iets in MotMot gallery. Graag dus tot 19 april in de Kopse Kant en aansluitend in de MotMot gallery (beiden in ateliercomplex Electron).

Kerst met Anton Pieck in het Begijnhof

Stedelijk Jeugdkoor Breda heeft dit jaar de eer om het 2-jaarlijkse evenement Kerst met Anton Pieck muzikaal op te luisteren. Het Begijnhof in Breda dompelt bezoekers én ons op zondag 15 december onder in de sfeer van Anton Pieck.

Ambachtslieden oefenen in het Begijnhof hun ambacht uit en er zijn toneelstukjes die je terug in de tijd van de begijnen brengen. Onder andere Stedelijk Jeugdkoor Breda verzorgt kerstoptredens. Dat doen we zowel buiten als binnen in de Waalse Kerk.
We verzorgen meerdere optredens tussen 13:00 en 16:00 uur.

Zien we je daar?

Klaar voor Daans verjaardagsfeest

Wij zijn klaar voor Daans verjaardagsfeest! Bredanaar en componist Daan Manneke is 80 jaar geworden en dat vieren we met het festival ‘BredAa viert Manneke’. Morgen en overmorgen zijn er tal van concerten en activiteiten in en rondom de Grote Kerk van Breda.

Kom aanstaande zondag om 11 uur naar het concert van Stedelijk Jeugdkoor Breda in de Grote Kerk, met aansluitend het festival-onderdeel ‘Vraag het Daan’. Kinderen stellen dan allerlei leuke vragen aan de jarige.

Kaartverkoop via www.bredaviertmanneke.nl of in de Grote Kerk.

Kaartverkoop ‘Breda viert Manneke’ gestart

Het festival ‘BredAa viert Manneke’ komt steeds dichterbij. Op 6, 16 en 17 november is het zover.

Stedelijk Jeugdkoor Breda treedt op op zondag 17 november om 11:00 uur in de Grote Kerk van Breda. Natuurlijk wordt muziek van Daan Manneke gezongen, maar ook muziek van collega-componisten komt aan bod.

Kaarten van het concert van Stedelijk Jeugdkoor Breda kosten 7,50 en de kaartverkoop is gestart! Bestel snel via https://bredaviertmanneke.nl/. (Kinderen/jongeren tot 18 jaar mogen gratis naar binnen.) Interesse om ook concerten van Cappella Breda en Cappella ex Occassione te bezoeken? Schaf dan een voordelig passe-partout aan!

 

Vraag het Daan!

Wij zijn druk met de voorbereiding van het festival ‘BredAa viert Manneke’ op 16 en 17 november aanstaande, samen met de Bredase koren Cappella Breda en Cappella ex Occasione en in samenwerking met de Grote Kerk en Nieuwe Veste. Direct na ons concert op zondag 17 november om 11 uur begint het onderdeel ‘Vraag het Daan’. Kinderen en jongeren mogen dan een vraag stellen aan Daan Manneke, die hij ter plekke zal beantwoorden. Wil je ook een vraag stellen? Stuur ‘m naar info@stedelijkjeugdkoorbreda.nl.

Meer info over het festival is te vinden op www.bredaviertmanneke.nl, waar je ook terecht kunt voor de kaartverkoop.