Historie

In de jaren 90 had Breda al een Stedelijk Jeugdkoor Breda, opgericht en geleid door dirigent Geert van den Dungen: een kinder- en jeugdkoor met meerdere zanggroepen. En met daarnaast een concertkoor, dat meedeed aan concoursen en festivals. Tal van 'zangers' in Breda hebben vroeger in het koor gezongen onder de bezielende leiding van Geert van den Dungen.

Ook Lotte van Roosmalen, een van onze dirigenten, heeft als kind een tijdje bij Stedelijk Jeugdkoor Breda gezongen en denkt daar met genoegen aan terug:

                  "Ik herinner me een in Breda bekend, ambitieus koor.                                                                                                             Maar vooral ook een fijne, vrolijke en positieve sfeer".

Toen Lotte van Roosmalen en Lieke Sweens in 2016 plannen ontwikkelden om in Breda een kinder- en jeugdkoor op te richten, dachten zij veelvuldig aan de overeenkomsten met het voormalige Stedelijk Jeugdkoor Breda. Dezelfde ideeën, dezelfde visie. Ze hebben daarom - in overleg met Geert van den Dungen - besloten om het koor opnieuw Stedelijk Jeugdkoor Breda te dopen.