Een ‘andere’ toekomst voor de zangers van Stedelijk Jeugdkoor Breda

Ruim 5 jaar geleden is Stedelijk Jeugdkoor Breda opgericht om zoveel mogelijk kinderen in en om Breda plezier te laten beleven aan zingen, te leren zingen én leuke en creatieve concerten te laten beleven. En dat hebben we gedaan! We hebben prachtige creatieve dingen gedaan, waardevolle momenten beleefd en veel blije gezichten gezien.

Er waren echter ook allerlei hobbels. Ondanks de onbegrensde tijd en energie die we er met zijn allen in gestoken hebben, is de gehoopte flow en vanzelfsprekendheid niet ontstaan.

Nog steeds genietend van al onze zangers en van alle mooie herinneringen, hebben we besloten om voor onze zangers een passend alternatief te creëren, zodat ze kunnen blijven zingen op een manier die bij hun zanggroep én hun dirigent past:
• zanggroep HELDER gaat zelfstandig verder onder ZANGPUNT BREDA, de zangstudio van Lotte van Roosmalen
• zanggroep BLOOM gaat vanaf het nieuwe schooljaar onder de paraplu van Kooracademie Breda zingen
• zanggroep PUUR zingt vooralsnog lekker verder bij Stedelijk Jeugdkoor Breda, totdat we een vorm hebben gevonden waarbij PUUR het beste tot zijn recht komt

Een dikke pluim voor de dirigenten en het bestuur van Stedelijk Jeugdkoor Breda is op zijn plaats, die met veel respect voor elkaar en met het unanieme streven om kinderen met plezier te laten zingen tot deze oprechte besluiten zijn gekomen.

Plaats een reactie