Meer over festival ‘Breda viert Manneke’

Breda viert de 80e verjaardag van dirigent DAAN MANNEKE met een tweedaags FESTIVAL ‘Dichtbij Huis’ in het weekend van 16 EN 17 NOVEMBER. Het festival  speelt zich af in de centrale ruimte van de historische en gezellige stad BREDA in en rondom een belangrijk ‘thuis’ van de componist: de GROTE KERK van Breda, de ruimte waarvoor hij meerdere werken schreef.

De componist en dirigent woont en werkt al vele jaren in Breda. Hij is van grote betekenis voor de culturele en muzikale ontwikkeling van de stad Breda en dat mag – evenals zijn 80e verjaardag –  gevierd worden.  Tijdens dit festival is hij op diverse momenten aanwezig en actief betrokken. Een moment om de componist zelf te ontmoeten, van hem te leren en hem te feliciteren.

Het programma bestaat uit onder andere vijf concerten (waaronder een concert van Stedelijk Jeugdkoor Breda), een Daan-in-Bredastadswandeling, een lezing over Daan én een workshop voor enthousiaste koorzangers en -dirigenten met als afsluiting een uitvoering van het werk.

Plaats een reactie